ADVERTISEMENT

Day 1 in Krabi

hahaha..ive been there for a long ago.. tp baru skarang nak update... buzy ler.

5.oopm - after asar kt kolej, miccha, feyo, pakwan n me start dah kuar jalan ke pintu gate kolej smbil mereka2 yg ade kt bawah tuh memerhatikan kami dengan pandangan pelik.. ye la bebudak medic neh mmg, ade bnde ckit2 pelik pun nk heboh, padehal x pelik pun.. so kitorunk start gerak ke kl sentral + beli2 barang kt bukit bintang + dinner around 9.00pm la kami tggu train yg nak ke hatyai tuh..

9.20pm- train dah sampai dah kt kl sentral, kitorunk pun naek la ngan laju nyew feeling2 komuter or LRT kn yg pintu ttbe ttp kalo lambat.. TIDAK yer.. tggu kt sane dalam train dalam sejam, pastuh pkol 10.45pm baru die nak gerak..hanjing giler.. yg kitorunk kt dalam, photoshoot je keje nyer...


Pakwan Miza Feyo Me

dalam train neh ok la..selesa pasal kitorunk pilih kelas yg ade bed..so bole la tido since siang tuh pnat sangat.. ngan my presentation pasal research data..pakwan ngan micha lak baru haneh exam..so mmg tido lelap troz..

around subuh tuh terjaga, solat dalam train jew coz ade surau.. pastuh best ler view kat area kedah gituh, matahari terbit ngan area sawah nyer..canthekkkk

11.00am- train sampai kt padang besar..rupe3nyer jam dah jadi lambat sejam ngan waktu kl.. pasal thailand mmg lambat sejam dari kl.. kt sini kene pass imegresen.. snang jew dan kejap..sementare tuh train tttbe hilang g tukar kepale train tuh..so die sambung masok thailand aroun 11.30am / 10.30am waktu thai... ngan kepale train tuh dah dituka kepade yg cap siam nyer...
during imegresen kt padang besar....
cam scary kn...haha

11.30am(ni convert waktu siam dah)- kitorunk smpai kt hatyai... feelin2 backpacker kn jalan2 sume orunk dok ikot tanye kitorunk offer memcam.. weols buat x paham jew... mati la cakap siam ngan kitorunk.. then pakwan lak nk beli buat allergic die ttbe mate die merah2... g pharmacy cm bangang... die dah la x paham, pastuh dok jual ubat2 kn..

dipenhydramine chloride - anti histamine... sume pkataan sebut tuh pun x paham2 gak.. kitab mane ntah dirujuk smpai leh bukak kedai ubat kn~ last kitorunk yg geledah ubat2 kt almari kedai die.. bole x??

12.00PM kami amek tuk-tuk ke bus station.. naek tuk-tuk kat dalam banda neh sume nyer die charge 20bath (RM2).. siot toL tuk-tuk tuh letak kami kt depaN kedai agency~ teros datang2 tarik kitorunk.. so terpakse naek bus ke krabi dgn harga 290bath... kalo beli kat dalam station bus tuh 218bath je... kitorunk ingatkn kt luar tuh mmg kaunter tiket..kn dah kena tipu..!

12.30pm --> 4.30pm dalam bus jew.... dah la di bukak lagu2 siam kn~ pening gak la kepala bile sampai krabi town.. kt sini kite sume nak kene naek tuk-tuk utk ke Ao-Nang lagik 20km lagik..


bus neh die lompat2 gak rupe nyer...tgk tuh leh
sampai phuket..

sampai2 kat station bus mmg rmai la orunk serbu2 nak offer tuk-tuk, taxi..then slamat la kitorunk diselamatkn oleh pompuan siam neh, die yg tunjuk kn ktne tmpat naek public tuk-tuk yg murah.. harga nye 60bath sorunk.. kalo yg laen tuh sume nak charge 100bath ok...


feyo siap tgh notes lagik xnk kene tipu!! see ade tv tau atas tuk-tuk..


Dalam tuk-tuk tuh ade couple from german, die pun on the way balek ao-nang...kitorunk pun borak2 ngan die pasal ao-nang as them concern we are too small in size... then die kate umur pakwan (17 y/o) micha and feyo (15y/o) smpai kt aku (13 y/o) motipppp muke ak cm budak2 sangat ke... hahaha neway deorunk sgt helpful siap bawak jumpe manager tourist die utk tolong kitorunk carik hotel murah.. kitorunk kn student..dah la datang time high season, pastuh tak book pape pun~ bole..

this is mr louise and mrs conney...



last2 bilik neh yg kitorunk dapat..satu bilik neh share 2 orunk, satu bilik
500 baht jew (RM50 jew)..murah dan meletop k dalam dier..air-
c0nd lagik.. TV dier ade lebih dari 50 channel, tp sume bahse siam..
hampeh tol...


6.30pm dah cm maghrib2 kitorunk pun kuar la dari bilik berjalan ke bandar smpai la malam pkol 11 gituh.. jalan2 cuci mata dan usha wat to do for the next day..




to BE CONTINUE...

1 comment:

Mr.Cool said...

salam..

bro.. tompang tanyer.. apa nama hotel tersebut?.. berdekatan pantai ao nang??

terima kasih.. =)