ADVERTISEMENT

DaY 2 in Krabi


COntinue thIs storY with ouR 2nD day...

Pagi2 yG kecoh2 neh, selepaS penaT kitOruNK berJaLAn2 wakTu mLm smlMnyer carik harge murah utK gie "one day tour island hoping" berakhir dgn beli dari kaunter hotel jew.. lagi murah pasal die sgt rapat ngan kitorunk.. "siew Sai" name pompuan kaunter tuh, troz die murah kn cikit dari harge biase... so sume urusan jual beli tempah pakwan yg uruskan, so die la kene turun naek bilik nak uruskn pagi2 tuh...


Berkecah btol pagi neh~ akibat bangon lambat..

so kitorunk pun amek tour neh dan tggu depan hotel jew, termasuk package ade perkhidmatan amek dan hantar~ gituh kn.. + island hoping ade 4 island + lunch +berbotol2 air mineral die kasik..harga die kalo sepatutnyer 450baht tp kitorunk dapat murah, 350baht jew..



tggu songtheaw neh.. then here we Go!!


9.00am- kitorunk tggu la kat bawah sbb die kate datang amek pkol 9, tp lambat stgh jam.. janji siam cam janji melayu.. haha
so kite diamek ngan "songtheaw" dan dibawa ke tepi pantai utk naek bot. bot neh bot tradisional "long-tail boat" kate nyer..

nampak x ade long tail blakang dier?? hehe

then weols naek la bot ala2 tongkang tuh.. ramai sgt tourist, then we meet the "singaporean".. actually dah perasan muke die time kitorunk jalan2 malam smlm tuh, sbb die usha2 smbil ketawe2 ngan wife dier after dengar kitorunk nyer conversation dalan bahse melayu time makan, pastuh nampk la die ketawe2 gossip gituh.. rupe cm melayu jew.. haih~


so the first island is poda island.. pulau neh la yg slalu nampak gamba die kalo korunk search krabi kt google.. batu die canthek kat tgh2 laut tuh, pastuh air neh jernih... swimming pun sbelah ikan2 jew..sgt best..

poda island...


the first island...Poda island..batu tuh is one of my obsession..
suke sangat..



Second island, lupe la name die, tp pulau nie unik die pasal
after tsunami 2004 tuh, die cam ade jalan utk melintas antara 2 pulau..
kat sini kitorunk dapat lunch bagai....

lpas pulau ke-2 neh, kite semua diturunkan dari boat untk snorkeling~ giler r canthek dalam air tuh, tp org singapore tuh cakap kalo trip yg ke phi-phi tuh lagik cantik compare ngan kt sni... tau la die dah g trip tuh, neway kitorunk akan ke trip tuh utk hari esknye yer~

neh pulau ke-4, phranang cave... actually neh tmpat santai2 jew, air
die xde la cantek mane, tp ade phranang cave~ ape tuh?
tmpat utk mendapat kesuburan... bole?

cam nelayan baru balek dari laut~ dah ptang dah neh...

4.30pm - kitorunk sampai dah kat tepi pantai.. so tros naek atas kemas2 troz kitorunk larik kn diri dari Ao-Nang troz ke krabi town, nak rase malam kat krabi town pulak.. so kami tggalkan aonang arituh sbb esok kami nak ke "phi-phi island" sbb usha2 harge lagik murah ke phi phi dari krabi town pasal ade terminal ferry kt sane.. so kitorunk pun troz gerak ke krabi town.. carik lagik hotel murah, then kami dapat motel... ok la dalam die harge die 320baht jew satu malam.. murah kn~
So aktiviti memalm neh just jalan2 around krabi town... smpai tgh mlm~


sunset kew??? ntah...

cam pnah nampak jew... haha

borong-borong...


No comments: