ADVERTISEMENT

BaNdoenG II

actually nothing much i can say about this trip
because its all about shopping kan
sah2 masuk keluar kedai je..
but here i give a little bit info k
sbb on the second day nie weols sume plan nak pergi tangkuban perahu
tp sbb weols cume dua orunk rase cam rugi lak kalau sewa kereta (avanza)
naik 2 orang then bayar rm75 sorunk gituh...
so weols pikir2 weols just shopping jew
lagipun iols akan dtg lagik sekali nanti.. hehe

so weols start our days dgn keluar ke mcD pkol 6,30pagi.. tp dah terang yeew
after breakfast weols sggah umah kawan2 weols yg kt bandung tuh..
wow deorunk nie melampau yer, rumah deorunk siap ade bibik lagik..
bibik nie kemaskan rumah, masak, letop kan korunk!!!!!!!!!!!

lepas lepak2 umah deorunk, then weols g pasar baru..
omaigod this place was full with makcik2 from malaysia
shopping sakan.. but they sell more to woman things la..

then we go to chihampelas.. we have our lunch here..
the food was really cheap, x kire la makanan korea ke, jepun ke indon..
i things sume murah2..

so the things is u should plan for ur things to do btol2..
sbb i rase mcm kejap sgt jew, x puas shopping..
aferall it was a happy day,.

so bandung, will see u again next time..~ huhu

pagi dengan bersemangaT~ yuw~

on the way ke rumah orang kaya indon~ haha my friend's home actually~


















Ok daH naK baLeK daH~ sambung La dengan snap2 di bawah~ malas nak tulis...


ekspedisi bermula.. bandung-jakarta~


patutla angkutan xde~ rupenye ari ahad jalan dago ni ditutup waktu pagi~ bagos kn, encourage org exercise~ so kitorunk tepakse meredah jalan around 1km nie sampai kat hujung jalan die... macam2 org leh jumpe kt sini~



see?


we choose to take a train to jakarta..

for ur info. schedule for the train from bandung is at 4.15am, 7.20am, 11.15am and 5.25pm... sangat lain yer dari yang i jumpe dalam internet~ waloo..



afteR we buY the ticket.. boLeh la masOk dalaM haLL menunggu kt dalam.. Line train die banyak gile, and tmpat nie buzy giler ngan orang..


ok nak mention sini, kitorunk beli tiket economy class, pasal executive class dah habes.. kt class nie xde aircond, tp ade kipas, tingkap leh bukak separuh.. seat besar tp kt tgh2 perjalanan die jadi panas gile cm dalam oven~ tp tetap ade pelayan dtg jual jus, makanan sume.. letop~



good bye bandung~ yew~





darpade berpeluh smpai ketiak tuh, kt station jakarta kitorunk naik bus DAMRI ke airport, slamat bus ni ade air-cond dan selamat jalan x jem~ fewh~



bus DAMRI tadi akan masuk semua terminal berlepas.. so yg nak ke Malaysia turun la kat terminal 2.. jgn salah turun lak~


kerje menghabes kan rupiah yg ade~ hehehe



-sekian- (entry ni dah berkulat x post2 pun dari arituh)

1 comment:

coffee said...

sakit hatiku melihat keseronokan kau... wei siot tol... klu gi vacation gtau la.. bleh aku join... (yg murah2 je) hahaha