ADVERTISEMENT

Hiking @ bukit Tabuh Gombak

next week ttbe kene join hiking... bile ingat2 balek teringat zaman dulu2 pergi hiking beramai ramai.. lame nyer x g hiking, habes la mesti pancit kali nie.. adoi~

dulu pun setakat naek bukit je, tuh pun tercungap2 gak.. kali nie dah la nk ke gunung~
anyway seronok sbenarnye kalau nak dipikirkan pergi hiking nie...

bukit yang kami naek ini name die Bukit Tabuh, ianye terletak kt gombak.. belakang UIA je sbenar nye~ dari atas tuh dah leh nampak dah area2 dalam UIA.. haha
tapi kat sebelah bukit nie ade empangan air... view die pun bile dah smpai atas.. hurm breathtaking gak la.. x sia2 naek atas sampai berpeluk ketiak bagai, puas tgk view kt sini...

ni hah UIA. belakang bukit nie je~

area sini pun rmai gak orang naek, pasal dah ade trak, so ikut je... macam broga hill la, tp broga hill i x pernah pegi lagik.. insyaallah kalau ade mase nanti.. pergi kot~

aktivit ni di mulai kan di awal pagi.. mase nie kitorunk still dudok shah alam, so agak jauh gak la perjalanan tuh~ kene la gerak awal2 kn2...

antara peserta turut serta dalam xtiviti nie~

with abg azuan.

before naek atas tuh, kitorunk berkumpul2 la wat stretching bagai smbil berkenal kenalan, yerla mase nie mase year 1 kot.. cm x beberape kenal sgt lagik kn.. kt bawah bukit ni siap ade sungai.. ade je org mandi kt sini.. area KL nie mane nak rase kan mandi air sungai.. kt sni la agaknye deorunk bedal.. haha

Langkah bermula... muke bahagia lagik tuh,. blom penat!!!

rest point pertame.. dah penat skit~

journey continue

continue lagik.. makin giler weh~

posing dulu~

at last smpai dah ke puncak... x tahan~

VIEW kat sini? tgk nie!!!
view towards KL

empangan air

No comments: