ADVERTISEMENT

Mengucapkan Syukur kepada-Nya


Alhamdulillah~ ak dah start untuk Final year minggu ni..
ak bersyukur sangat2 kepada-Nya kerana telah di berikan kesenangan dalam menempuh 4 tahun belajar di Fakulti Perubatan~ dan mungkin ada sebabnya aku ditakdirkan ke UiTM - yuran die murah je, x cm Universiti laen.. duit lebih bole buat merayap~

Aku jugak bersyukur di sebalik kepayahan belajar,ada masanya ak hampir putus asa~ tapi akhir nya dapat jugak aku jejakkan kaki ke final year, aku berharap dan berdoa agar dipermudahkan untuk menamatkan Ijazah pertama ini dengan jayanya.

aku juga bersyukur kerana diberi kelapangan masa dan peluang untuk travel.. mula-mula takde pun minat nie, tapi lepas beberapa konflik hitam yang berlaku dalam diri ni, dan aku seakan akan lost ~ aku rase aku perlu try untuk travel sendiri.. at first memang selalu nya pergi singapore je la sebab dekat dengan rumah~ haha kire oversea la tuh.. tapi sampai sekarang pun aku belum buat "solo travel" tuh~ mungkin satu hari nanti.. belum masanya agaknya.

betul ke semua traveler nie orang2 yang heartbroken? haha x kot~ depends la.. as long this path you can bring you happiness, can bring some peace to your mind.. its depent on what you searching for~

dan ak rasa perjalanan nie betul2 membantu.. dan dah bila terjebak, terus banyak sangat plan yang dah terpikir nak try.. ada masa ke aku untuk semua ini???

terima kasih jugak kepada kawan2 yang banyak membantu~ especially travel-blogger~ bila baca blog deorunk ni, rase kagum sangat, dan dari situ timbulnya rasa "x semua mustahil"... thanks fatt, kamu banyak sangat membantu.. dari China sampai la NZ~ insyaallah kalau diberikan masa dan kelapangan, aku harap sangat dapat join travel bersama-sama satu hari nanti..

cara aku macam nak stop travel je plak~ owh belum lagi.. masih ada satu trip lagi ke Bali bulan september nanti.. tapi trip kali ni lebih kurang macam vacation je bunyinye~


on duty~

3 comments:

fatt said...

hi shahrul,
how's life treating u lately? bunyik cam sedeh je..dont give up, selalu kena percaya bila dtg kesedihan, pasti ada kebahagiaan di kemudian hari. mgkin benda tu dtg slow sikit, or kdg2 kita tak sedar pun, tp insya allah ada.

yup aku agree ramai solo traveller kbyknnya heartbroken (do i sound like one? hahaha). maybe! tp aku thankful sbb aku dpt bina balik keyakinan diri bila travel solo until to an extend aku rasakan nothing is impossible. i get my life back & im happy :)

byk yg ko akan belajar bila travel solo, nak cerita susah, so kena experience sendiri. at first mmg rasa tak yakin but once u manage to overcome 1 problem, the next is easy. of course sunyi tu ada aku tak nafikan, but u'll make friends along the way. klu dulu mgkin malu or takde confident dgn org baru, but slowly benda tu akan hilang.

thn depan aku slowdown skit travel sbb dah 2-3 promo AA aku tak rasa teruja nak beli, maybe sbb byk tmpt yg dia promo aku dah pegi tapi rasanya sbb thn ni aku byk sgt travel dari awal thn smpai skrg..dats y aku dah rasa slow sikit.

tp dalam pd slow tu aku ada book 1-way tix ke ho chi minh..haha. yup, 1-way tix! tak plan lagi nak ke mana dari ctu, maybe ke hanoi dgn keretapi, i dnt know yet. it will be another solo trip, but who knows we can travel together..but u have to prepare la coz i travel lain sikit dr biasa. neway still long way to go (mid june) so i'll kiv that one first.

last but not least, all the best in the final year. good luck & tc!

fatt said...

oh my..so long..sorry!

shah_rule said...

hahaha panjang nyew.. cam bole buat entry~ haha

thanks for ur wish tuh~ hey i pun dulu matrik melaka kalau u nak tau~ kire junior junior junior u la kot.. haha

tuh la.. bnyak rase nyer tempat nk tgk sblom start keje ni..ntah laa..

nanti dah keje confirm susah cuti~

adoi memang kire kene campak dari atas flight pun u tau nak carik jalan balek kan~ haha
agree skang ni promo die x berape nak best~ rase cm x puas ati lak pasal harge x macam dulu.. haha