ADVERTISEMENT

NZ's Geng reunion~

DISASTER sangat selepas pulang dari Johor Bahru arituh, dah sampai rumah, tetibe perasan yang charger laptop tertinggal kat JB, habes la 3 hari mati kutu xde laptop didepan mata~ adoiii

in a same time jugak, Jack (NZ's gang) nak singgah KL sbb nak balek Hong Kong, OMG terus semua feeling2 reunion walaupun baru sebulan lebih kami meninggalkan NZ~ Jack cuma ada 8jam je sebelum dia check-in untuk flight ke Hong Kong~ oo BTW mane die tau ada Airasia ni, dari kitorunk laa.. die x caya yang tambang Airasia nie murah, as a result die bayar setengah harga je dari harga die datang ke NZ dulu, oo die datang NZ pun naek MAS~ still malaysia service was so good for him~

walaupun hari-hari kami di hospital sekarang ni terlalu sibuk, tambah2 pulak feyo dan azuan sekarang kat Obs and gyne~ sibuk menunggu orang beranak, keluar masuk operation room~
aku pulak sekarang dekat general medicine ward~ mase petang tuh nak sign-out dari ward pukul 5, tetibe one of the patient collapse~ ak dah gigih nak g bazar nie, ttbe
"you are now final year suppose now to wear a gloove and help~" aiks??
terus kene masuk skali lompat atas katil, xpasal aku bermandi peluh buat CPR~ adoiii last2 pukul 530pm baru setel, but still patient tuh xdpt diselamatkan~ so sad~

then lepas berbuka around 9pm baru kami keluar dari Selayang bertolak ke LCCT~ this time we're not flying~ pelik pulak rasenye.. selalu dah menolak troli dah biasanya~
Jack dah bagitau yang dia akan sampai pukul 1020pm~ tp ade sikit delay, lepas 20minit tuh baru flight die landed~ bila die dah nampak kitorunk kat luar arrival gate tuh, terus melompat2 lambai kitorunk~ hahaha we meet him again~


kenapa bukan departure this time?

cerita die same, die pun menginap kat Kiwi Backpacker kt Christchurch~ tuptup dengar seorang wanita ni cakap Kantonese, so die tegur dan rupanya sama lah dengan die nak ke Malaysia jugak~ last2 naek sekali flight sesame~ dan turun2 sini kitorunk ajak sekali join the pa
rty~ haha name perempuan ni Sam, walaupun baru je kenal, still rasa dah lama kenal~ serius peramah dan friendly pompuan nie~ cuma flight die balek hong kong x sama dengan jack, die depart at 3pm~ so die dah book Tune Hotel~


so many story to be shared~ memang penat berborak~ ni kalau siang la ada aku minum je air sambil borak2 dengan dia nie.. hahaha
so destinasi yang dituju untuk membawa deorunk makan adalah ampang lookout point~ memandangkan deorunk sampai malam, xde tempat kot bole bawak, at least view ok la kat sini walaupun KLCC dan KL tower dan tutup lampu... tapi Jack betul2 suka tempat nie~ dan sangat2 terharu katenyer~



late dinner at Haven- Ampang Lookout point






kami jugak singgah depan KL tower area NZ garden cafe tuh~ funny tak we have NZ in Malaysia~ hahaha



sbenanye ni pun 1st time aku amek gamba depan KLCC~ haha




lepas tuh terus menuju ke LCCT balek sbb dah nak dekat pukul 5~ kitorunk pun perlu la jugak singgah LCCT untuk sahur~ cerita memang x habes2.. sempat jugak plan nak buat trip sesame nanti.. insyaallah bulan 11 Jack nak ikut kitorunk ke bangkok, dan Jack pulak rasa nak jenguk Andrej kat germany bulan June nanti~maybe kalau ade duit aku gie sekali kot~ haha
die pun mempelawa kami ke Hong Kong~ tengok la~bukan jauh pun, ade tiket murah sure aku pergi walopun bukan cuti panjang~ hehe
he really like Airasia sebab murah sangat.. and he will comeback to malaysia again.. katenyer

pukul 5 lepas hanta die untuk check-in kitorunk pun blah drive balek ke Selayang.. sampai2 rumah dah nak dekat pukul 7..cepat2 solat mandi sume, 7.30am tuh aku kuar dah balek ke ward~ pagi nie ward round kt cardiac care unit (CCU) ngan Dato Dr Khalid Yusof~ harus la aku sampai awal prepare patient~ lepas tuh pulak attach kt clinic smpai pukul 1~ mata aku memang lebam sebab tak tido~ tp takpe la, after all we are very happy for that night.. it just like a dream~

4 comments:

fatt said...

wow...cpt giler korg wat reunion..aku penah jumpa bebudak couchsurfing dari indo & hk...dorg puji AA pastu ckp untuk aku patut bangga sbb AA produk Msia. tetiba kembang sekejap. haha :)

u shud go to HK...nice country, superb sgt, bersih, much like Spore & the ppl are very warm :)

shah_rule said...

reunion die sorunk je~ haha
airasia dah x murah cam dulu sangat laa.. hehe
tuh la ada jugak plan nak ke sana nanti~ nak gie weekend je la kalau ada peluang~ berbaloi ke? haha

MasZuber said...

amboi, sonok jumpe balik kawan baru naa..

shah_rule said...

haha seronok jugak la~ terus dapat NZ fever balek bile dah dudok berborak2 balek rewind memories kan~ terus down malas nak sambung keje~ menjahanamkan mood sbenanye~ hahaha