ADVERTISEMENT

What's Next

Yuhuuu~ eberibodi!!!!
Im done with my exam this morning~ btol orang kate amek medic ni susah~ study cam nak rak, examiner pulak ade 20 minutes je untuk evaluate either you are safe to people or not.. satu patient 10 minute je, examine them. (7 minutes). diagnosis --investigation ---management for this patient (3 minutes je) berbuih x mulut, dengan buat examination sambil tengan terketar2~ stetoscope pun x melekat btol2 kt telinga~ adoiii.. and i'm done it badly just now~ sedih x!!!!

Ok whatever it is, another 4 department to go~ aku bole fail lagi 3 kali je.. kalo fail yg nie make sure ade satu la yg leh lulus kalau x, memang sangkut la aku jawab nye... pray me for me guys~
Pape pun skarang free dah~ bole la update serba sedikit kat blog nie~ kalau x busy je~ last week i was in Teluk Intan~ seronok je kat sane, tp x suka bazar ramadhan kat sane.. makanan x beberape nak sedap kot~ dan aku suka dok hospital sane melayan opah2 kat sane.. haha kalau kt KL ni jarang la nampak makcik2 datang pakai baju opah tuh... sume datang nak vogue je..



Nie la kampus baru kami di Teluk Intan~ bersepah btol fakulti aku nie, berserabut skang tgk schedule, siti situ sana sini kaedahnye~


Btol orang2 kate, kalau nak suasana sunyi sepi aman damai sila pindah pegi belakang hospital~ cm rumah nie.. talking to the moon la jawab nye!


Mase time kat sini ada birthday one of our postingmates~ ape lagi.. supriseeeeeee!!!



Konon2 lagend la~ sat lagi exam jadi batu...


Sekitar hospital teluk intan~


Iftar with our specialist yg bnyak mengajar kami~ he such a cool dr i think~


On the way back to Selayang~ everyone was so tired i think~


Kene hanta ke teluk intan kali ni macam ade perasaan serious sikit compare to 2 years ago~ time kene hantar ke teluk intan macam time kene hanta g holiday~ hahak habes smpai ke pulau pangkor aku pergi~ tahun nie tidak yer.. masuk ward pkol 7, pkol 6 ptang baru sign out dari ward~ adoiii....

2 years ago: (up n down)
1st attach in Pejabat Kesihatan daerah Teluk Intan
BBQ kt umah bersama jiran tetangga
lawatan sambil belajar ke Pulau Pangkor
__________________________________________________________________
Ok next i will be posted at Psychiatry Department~ mostly in Psychiatry kene bnyak dengar patient punye borak, pandai2 la tangkap sign2 x betol die..

Dan time posting ni banyak je free time, so i was plan to BALI~

Feel free to help me on ittenary ~

dah x banyak masa dah nak plan~ seem i was busy from last 2 month~ adoiiii!


Inspired~

6 comments:

bdk2 @ John said...

gudluck dude...have great vacation.. ^_^

fatt said...

ko selangkah lagi nak jadi doktor nampaknya. aku hrp takde patient ko yg jatuh hati sbb doktor hensem..hahaha :))

all the best for final 3..aku hrp ko sukses..wlpun debor tu mmg takleh nak elak tp try calm down. anyway aku berminat nk dgr pglmn ko examine org sakit psaikitri (pebende aku eja ni)..mesti ko pun pening kan dgn org2 camtu..tp kesian sbnrnya sbb dorg pun takmo jadi camtu...apapun, all the best & selamat hari raya. maaf ye kalau aku penah tulis/taip benda2 yg nyakitkan ati ko...

take care :)

shah_rule said...

bdk2 : have a great trip to u too, sure lagi best kot g perth~ dah balek nanti update cite cepat2, x sabaq nak baca~ hehe

fatt: same2 fatt, selamat hari raya, aku pun nk minta maaf la pasal dulu2 copy link bali ko letak kt email kawan aku kt facebook..lepas tuh terus dapat rapat2 ngan ko~ hehe ade hikmah tuh.. kan2! hehe

Diana Diane Teo said...

Shah, wish you selamat hari Raya. Do check out my blog today at 8 pm. Hehehe.. Just a small but sincere wishes to you and others bloggers

shah_rule said...

thanks diana~ ya i will~

fatt said...

lol! haha...aku pun dah lupe arr..takde hal la weh just curios masa tu. i guess that's how we started :)

frens forever!