ADVERTISEMENT

being a solo backpacker for the first time

Its been so hard for me right now, all the things likes against me.. aku tak tahu mana salahnya..
yang ini betul2 trip yang last before exam.. kali ni betul2nyer walaupun dah banyak kali aku cakap camni~ haha  sebab aku betul-betul hilang mood sekarang, rasa down gila.. kawan2 pulak semua buat hal~ memang aku pissed off giler dengan perangai masing2.. Aku pun tak suka nak marah2, berdendam ke apa, sebab bukan ada orang pun yang ambil kisah.. Last2 merana sendiri dengan konflik2 dalaman ni, silap2 end-up kat wad psychiatry.. Nak ke macam tuh? huuu

So sekarang ni aku rasa aku perlukan masa untuk settle down semua benda ni, dah alang2 ada cuti seminggu ni, tuh yang aku buat keputusan untuk keluar travel.. Apa yang specialnye, time ni aku nak try keluar sorang je as solo backpacker.. tapi xde la jauh mane pun aku pergi.. Destinasi??? tungguuuuuuu yer, will update soon..

thanks to my two others travel buddies yang betul-betul faham perangai aku sbb kali ni korang tak ikut~ anyway i really need a time to be alone..

19 comments:

Janggel said...

Good Luck bro! Semoga selamat pergi dan selamat kembali..aku menunggu cerita2 hangat dari ko.

fatt said...

aku pun sama gak piss off ni..eh nape kan dis week sume org mood swing? berjangkit2 plak...anyway, semoga dgn waktu solo ni ko akan kembali spt dulu...

dkt atau jauh tak kisah tp once ko bleh survive travel solo then ko akan learn something

lagi bagus klu ko tak stay connect to fb or phone..total isolation...

apa2 pun, all the best. i support u! :)

bdk2 @ John said...

gudluck bro! once dah travel solo...lain kali mesti terasa nk buat lagi. btol kata fatt, dekat @ jauh tak kisah. yg penting, we gonna learn to be independent and appreciate other things as well. this time, try to find what's inside you.

aku support ko! ^_^

Biqque said...

find yourself, you must do...go my son, let the force be with you...

zengggg...zenggg...

*bunyi pedang*

bdk2 @ John said...

wehh biqque! wahhh..bermadah helah sungguh ko nih! ala2 cite alexander lak. hahah.

BlueEwoke said...

Pergh..apa2 pun all the best..jaga diri baik2..jgn kacau anak dara orang hahahah

Biqque said...

Haha john, aku tiru yoda laaaaaaa...

*nyanyi lagu kak ziana*

Ha,ingat pesan mak budak tu,jgn kaco anak dara org,nak2 yg comel mcm aqilah tu hehe!

Janggel said...

ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ tetibe aqilah yang kiut miut sebesar buah nagke tu jadi mangsa!

Lily Riani said...

soul searching in seoul? good luck! sometime cuti is good time to rejuvenate.

bdk2 @ John said...

go pegi korea shahrul???

jumpa kat sana nnt k kalo btol ko kat sana!

shah_rule said...

haha pecah perut aku bce mak mak bdak bg nasihat.. haha
yup thx korunk. travel sorunk ni bru 1st dah nmpak dh kelemahan diri sendri.setuju dgn korunk sume.hehe

aku x g korea la john. ni pun last mnt nyer plan..x mampu nk bli ticet on the spot.

bdk2 @ John said...

anyway, ko dh smpai tempat dituju? hahah

shah_rule said...

john: yup dh smpai dah.. ni dpt wireless kt atas katil lagik..haha

bdk2 @ John said...

curious aku ko kat mana skung nih!

jgn lupa jawab soklan fatt tu ok! hahaha

fatt said...

biqque takleh blah...aku suka gila kot star wars...hahaha...

*zing zenggg* efek cam haram!


shah, aku rasa aku tau ko katne, bdasarkan trekker aku, ko skg di thailand...btw, klu ko dpt spend masa jwb 26 soalan SPM aku silakan eh...amat2 menghargainya :)

all the best in your journey..jaga diri bebaik :)

Janggel said...

Ahaha shah tetibe MIA membawa diri. Ok nanti jawab soalan fatt ye!

kemang~ said...

aku rase hatyai / krabi..tp ko dah gi sane...

aku muskel ni..ko kat mane hah?

shah_rule said...

fatt : ak jwb skang smpena ad mase ni..

janggel: tuh la gigh bdak fatt ni..haha

kemang:hah mane ko tau,ak bru je check in kt krabi..haha ko ad satelite tv ke ape? ak pernah wish nk dtg sni lg.. hehe

kemang~ said...

haha yeyyyyy !! betol aku teka...