ADVERTISEMENT

The Return


i just got home safely. sebenarnya aku dah sampai awal pagi tadi, siap sempat hibernate sekejap recharge battery katenyer.. i found this trip was so amazing.. aku ke thailand sebenarnya. tapi just area selatan thailand je, kawasan tengah2 tuh kan banjir.


 Plan asal aku untuk cuti kali ini sebenarnya yang bertanda oren tu. nak ke cambodia via Bangkok dan Hatyai. tapi sedia maklum lah area situ dah dinaiki air. rail train antara bangkok ke border pun ada yang runtuh sebab banjir, memang x selamat la rasanya, so aku hold dulu route ni dan tukar je dengan route colour biru tuh.. sebenarnya memang nak cancel je xyah ada pape, buat masa ni nak study, tapi xtau la aku rasa aku perlu refreshing sikit.. teruk sangat kot rasenye.. so tuh aku amek decision untuk kuar.. x kesah ada orang nak ikut ke tak.. aku nak pergi juga, last2 aku pergi sorang je.. 

from KL- Hatyai - Phuket - Phang Nga - Krabi - Hatyai - KL.. trip ni memakan masa 6 malam~ 


citer trip ni aku update nanti-nanti.. ni aku tengah dok menjawab soalan2 SPM dari fatt nie, ntah pass ntah tak la agak nye.. haha aku jawab berselang2 dengan tidur dari pagi tadi~ haha susah bebenor la nak jawab.. nanti dah siap aku post yer~ harap bawak bersabar~ jam randik dia dah dimulakan tuh semenjak aku melangkah masuk negara nie, die siap pasang cctv agaknye kat border~ haha

8 comments:

Biqque said...

hahahaha jam randik dah berjalan! udah ghupe time bomb ko ha!

jawabbbbbbbb jgn tak jawabbbbbbb!

Fairuzzaki said...

cepat update bro..
insyallah bln 1 cuti raya cina nak gi.. hehhee =)

Janggel said...

terbaik! sELAMAt kembali ke bumi tercinta.
Nanti update kasi dramatik ya. Best best tak sabar nak dengar citer.

k Cepat buat assignment Fatt!

kemang~ said...

cepat citer ! aku nak gi sane bln doblas ni..aha

fatt said...

yay, dah balik! kan betul aku teka ko pegi sana..hihihi :P

okla jgn stress sgt ye...aku pun tak siap lagi ni ha...malam tadi baru aku mula jawab sbnrnya. so mebi aku post esok. kih kih kih...rilek rilek sudah...no need to push..aku paham.

apapun nti ada masa kasik cerita pasal itu trip dgn kitaorg :)

shah_rule said...

biqque: tuh la badan aku macam ada melekat bom nak kasik letup.. jangan picit butang tuh yer~ haha

Fairuzzaki: ok insyaallah kalau aku banyak masa aku siapkan update minggu ni~ hehe kalau la~

Janggel: yes dah balek.. memang dramatik pun perjalanan sensorunk nie~ haha serious luv negara tercinta, banyak aku makan arinie... malaysian food the best~

Kemang: pergi la kemang, senang je trip ni, aku naek bas je.. total sume x sampai rm350 je rase nyer..~ hehe macam trip dalam negeri je bunyinye~

fatt: yup tepat sekali.. nak ke bangkok memang teruk la keadaan kat sane.. so aku batalkan on the spot.. hah boleh hantar lambat ke.. dah nak siap dah jap lagik siap ok~ hehe

Diana Diane Teo said...

Best yer~~~ Saya beringin sangat nak melancong around Thailand especially Bangkok, Chiangmai and Hatyai. My current travel bucket list. Jealous to the max

shah_rule said...

diana: tak jauh pun.. boleh je pergi~ but not for now as you already know condition in bangkok right now.. but hatyai is not affected at all..