ADVERTISEMENT

Happy New Year 2012

heLLo evelibadeee~
aku pun dah membiakkan lalang2 dan pkok2 menjalar kat blog aku nie~  dah lama tak menebas~ haha
aku pun duduk la pikir ape entry last untuk tahun nie kat blog aku sbagai penutup, tapi rata2 kita sama je bunyi nya aku duduk baca blog chawanna, john sume~ memang camtuh pun aku nak letak, tapi korang dah letak, siap tak bleh blah si john selain tempat baru yang die komen, kawan2 baru ko pun ko nak komen kan!!! haha

As a med student,in Year 1 & 2 - tahun ni tahun pecah kepala sebab buku bertimbun macam gunung.. pastu exam time year 2 tuh adalah exam campur dari year 1 nyer subject, which is ko study setahun pun takkan habes, on year tuh ni la exam sama ada korang layak tak nak masuk Clinical year nanti.

Clinical year pulak akan bermula dari year 3 sampai year 5. Year 3 memang sangat struggle, sebab 1st time ko masuk ward, 1st time buat ni buat tuh... tambah pulak exam setiap 2 bulan, takde cuti semester.. mak aii stress gile.. tapi bila naik year 4- ni la orang panggil honeymoon phase, aku pun taktau kenapa.. tapi memang year 4 ni rasa honeymoon sangat~ haha thats why 2011 aku adalah honeymoon period aku.. then lepas aku balek dari  NZ, terkebil2 macam balek dari honeymoon.. here you are, now in final year~ gulp gulp!! part ni dah jadi macam aku baru masuk 3rd year.. haha sangat struggle..


this is my non-stop journey, still a long way to go~ 

Masa year 1 ngan year 2 dulu pun aku ada plan nak ke China, tapi aku tak pergi, just adelah 4,5 orang yang proceed dengan plan itu..masa tuh mak aku still tak kasi aku pergi memane sendiri lagi.. tapi masa 2nd year aku ada beli ticket ke Bali, murah sangat masa tuh.. tapi tak jadi pergi jugak sebab H1N1 outbreak time tuh..

Thanks atas promo2 dari Pak Tony~ gigih aku travel during year 4/2011 nie~



Agaknya time 2010/2011 nie lah aku lanyak segala plan yang ada dalam kepala otak aku, dan tak sangka dengan bantuan dan sokongan kawan2 travelblog yang laen aku pun berjalan lah tak hingat dunia.. korang pun sbenarnya banyak memberi inspirasi.. haha (feeling2 memang award ke?)

So happy 2012 untuk korang semua, semoga 2012 korang akan bertambah baik dari 2011..
tp for sure 2012 nyer trip akan bertambah naik harganya~ PaK Tony dah naikkan airport tax!! haha

16 comments:

MasZuber said...

mak aihhh, berderet sungguh timetable kamu tahun 2011.

net year mesti lagi dahsyat!

shah_rule said...

takdelah banyak sgt, ada yg kene cancel sbb berebut2 beli time harge murah, kalo dulu boleh la deals pun beli tak sampai rm30. skang dah beli tak boleh ngade2 nak cancel sbb promo skand tak semurah dulu..
next year tak banyak kot. exam exam~ hehe

fatt said...

sengal! feeling amik award ko kata!!!

ko tunggu nanti mak tiri ko datang dia piat telinga ko. hahahaha :D

bln 1 ni ko peh shenzhen?? woaaaa~ nti Window of the World tau!

err...ko bleh wat plastic surgery eh? aku nak repair hidung kasi mancung skit bleh? nti aku belanja ko teh tarik dgn roti KLCC :P

shah_rule said...

haha nape ngan hidung ko~ nak naekkan setinggi hidung orang german ke?? haha

bulan 1 tuh trip tetiba, mmg tak plan, tau2 je dah terbeli *tindakan tanpa sedar..

baru arituh cakap tak ke mana2~ haha aku tipu!!!

Ainul Arina Madhiah said...

ternganga tengok jadual travel tu.. tabik lah student medik malaysia boleh jalan banyak macam nih. apa tips? hehe..

selamat tahun baru! selamat jadi final year! nanti dah jadi senior, boleh ajar junior ni eh. jangan garang2 sngt okeh. ^^

Janggel said...

Salam dari atas cruise *wink wink*

Selamat tahun baru shshrule. Ko memang gigih kan!!! Berderet2. Apa² pon aku ucapkan selamat meneroka dunia! Jangan serik untuk mencoba!!

Teruskan usaha anda dan semoga berjaya!!!

*gle skema ayat aku*

Ok nak sambung fefiling orang kaya atas kapal.. (Walaupon sengkek).

shah_rule said...

ainul: ala tuh jenjalan dekat2 sini je. sebelah menyebelah je. xde la cam bdak oversea smpai russia pun korang pergi~ jelaous!
selamat tahun baru ainul, so dah decide nak ambik hospital mane for elective?

janggel: benci ko benci!! haha bila korang balek nie?
ak mmg nak sgt rasa naek cruise tuh.. zzz jeaous nye~
selamat feeling2 org kaya yer kt tgh2 laut sane.. aku dah setkan 2 peluru berpandu kt kapal ko, nak sasarkan ke sana.!!! siap ~ haha

Ainul Arina Madhiah said...

russia tu sbb ada adik jelah. tu yg merayau smpai sana, ada bodyguard temankan. kalau tak, ntah bila lah boleh smpai agaknya. huhu =p

hospital tu still unsure lagi. tapi rasanya ke area penang je kot. boleh balik rumah tiap2 hari. hehe homesick mega dah nih. malas nak duduk quaters kalau pgi area selangor.

shah_rule said...

haha, teringin satu hari nanti nak smpai russia tuh~adoi

so far i think hosp besa penang pun ok jugak, since die centre jugakkan kat utara sana~ ok jew mane2 pun.. hehe

BlueEwoke said...

happy new year doctor!!

Tapi kalau betui ko ada menang award apa2, ko mention nama kitorg tau..hahahha (aku nk glamer gak hahahah)

bdk2 @ John said...

salam ziarah dari bandar sri botani. muahaha.

selamat tahun baru doc! semoga this year membawa sejuta kegembiraan and kejayaan utk ko, aku dan lain2 lagi.

jom g naik cruise...ko mampu??? hahahaha..ok jgn marah naa~

shah_rule said...

chawanna: haha award ape lah yg nak dipertanding kan tuh. tggu nanti dapat duit dari nufffnag aku buat award yer.. haha dah 2x claim kene cancel, siot gile!!!

john: sudah ko sudah~ awal tahun baru terus dah tak menggembirakan~ korang naek cruise secara senyap2!! haha
hahaha xde la aku makan hati, kalo aku makan hati korang tak balek ke daratan sbenanye, aku cancel terpedo aku.. haha
happy new year yer, tolong la update citer cruise!! haha

Lily Riani said...

doktor, nak kurus kan badan cam na... hehehhehe....

Biqque said...

ni bleh buat menantu nihhhhhhh...(gambar jaga baby)

shah_rule said...

Lily: travel cm dlm blog chawanna~ haha g india terus turun berat badan.. ni kene g negara yg lagi geli dari india la nampak gaye nye.. haha

Biqque: haha habeh la aku kene dok umah jage baby je xyah keje kan~

Mie said...

Selamat bercuti ke... :)

Sorry lambat respon email. Harap2 masih ada masa.