ADVERTISEMENT

MuLut Orang, selagi dia tak cacat...tak senget sebelah...selagi tuh la...

HeLLo everybodiii..
Sangat lama aku tak update blog ni, ye la banyak keje, plus takde pun aku buat trip ke mana2 lagi,
mungkin akan menjelang 4,5 hari lagi.. haha
so banyak jugak benda untuk aku study seem exam pun dah tak lama lagi, tapi aku memang tak boleh tahan duduk study lelame atas meja nie.. cepat je panas..

Tajuk atas tuh?? huh kenapa?
takde lah aku pun tak tahu la datang dari mulut siapa ntah, ber-passing2 pasal kawan aku.. tapi tetibe nama aku pun sekali ter-passing2 jugak..

ISSUE: ShAHR** TUH ANAK ORANG KAYA KE?? ASYIK MERAYAU SINI SANA.. ADA ORANG SPONSOR???? 
(apekah aku ni belaan Datin?? money boy??? OMG)

So disini lah aku nak terangkan kepada manusia2 yang pandai berkata, cuba kalau ada pape pasal aku terus tanya kat aku..kan senang aku explain.. ntah2 ko pun minat travel, tapi malu nak bertanya~ Hahak sedih la ko nie!!! ce tnye ce tnye!!!

"shahr**, mane ko dapat duit banyak2 pegi melancong?" 

"ooo banyak ke?? aku rasa satu semester dapat scholar kan, duit tuh jela aku guna buat pergi trip.. ape masalahnya? tiket pakai AA ko boleh beli awal2 kot, dah ada schedule kluar awal2 lagi kan kt fakulti nie, kalau ko tengok ko dah boleh plan.. pastu budget2 la setiap trip tuh, so ko akan tau ko dapat pergi berapa tempat?
Mahal? ekh tak la aku dapat tiket pergi balek Bandung RM27.. pergi balek Beijing Rm250.. Pergi Balek NZ RM410.. Pergi balek Jakarta RM52.. aku rasa tiket nak balek JB pun dah RM33 one way~ so tak salah aku pergi memane waktu weekend dengan budget sebegini???
so rupanya ada lagi orang mcm katak bawah tempurung~ u donno how to travel cheap~ i think AA is having a wide advertisement across the world!!!

Masalah tido?? oo yang ni pulak aku selalunya stay hostel je.. aku pergi trip kat thailand 3 bulan lepas suma harga hostel aku tak cecah RM20 satu malam.. dan memang aku tak pernah pun tidur tempat proper2 tuh pun ada sekali Tune Hotel (but stilll budget hotel) dgn Hotel kat Bangkok IMM Fusion tuh pun sbb dapat free sekali dengan flight...
Kalau aku travel pun semua tempat aku pergi dengan cara local, xde ambik2 driver atau ambik tour memane, semua beli dari kaunter.. ko tau tak kat Beijing tuh naek train bole pegi mane2 semua destinasi RM1 je.. pendek kate semua murah2 je..

"hmm ye ke~ tapi macam ada sumber2 luar je? so ko ni anak orang kaya ke?"

family aku takdelah kaya sangat,sekadar cukuplah unuk makan minum aku dari kecik, hantar aku pergi mengaji, pergi sekolah supaya jadi orang berakhlak.. supaya baik budi perkerti, dan diberkati dunia akhirat.. ekh kenapa ko berpeluh nie?? relax laa...

Since aku memang join band time skolah, so tahun lepas aku siap join KLDC (Kuala Lumpur Drum Corp) buat performance sini sana, practice waktu weekend , tuh pun antara duit aku dapat SENDIRI ok untuk melancong... sekali perform tuh pun standard artist jugak.. ops! takpayah la aku cakap berapa.. ok~ aku bukan jenis duduk study je beb, aku ada life kot~ ko ada???

ko mampu toss flag tuh pusing2 pastu sambut? mampooo?????
Baju t-shirt tuh pun kedai ECHO sponsor? x ke macam artist?? 

Nuffnang kat blog aku pun antara sumber pendatapan jugak.. dapat la jugak buat kumpul2 sikit~ x begitu En Nuffnang??


Buat blog pun boleh buat duit tau.. thanks to the follower yang menderma~

Dan semenjak minat aku ke arah travel ni selalu ke aku beli baju? seluar? lama takde baju baru ok~ so ko nak kutuk2 aku sembarangan.. memang la aku tak boleh blah kan~ Kalau aku belaan Datin, mesti baju aku berjenama FENDI..flight pun maybe aku tak naek dah AirAsia sume ni.. hahak


Jadi apa masalah ko sebenarnye??
Jealous????????????????????????????????

20 comments:

bdk2 @ John said...

aku faham perasaan ko shahrul, aku pun selalu kene macam ni. aku hnya memjawab, aku berkorban byk bnda bila comes to travel. sanggup tak kuar during weekend, tgk wyg sume, lepak2 ngn kwn2 jrg2 sekali. shopping apetah lagi kecuali bila travel.

tp yg penting, sume hasil travel aku adalah duit aku sendiri. tak penah mintak mak bapak ok!

papepun, just cakap "ada aku kisah???" choyyyy sgt mulut org tau!

bdk2 @ John said...

btw, aku first!!!

wahhh...ko artis rupanya~ heheheh

crescent said...

sabar...org dengki memang camtue...dan ko tak yah fikir pasal orang lain sgt pon...bukan dapat tiket free kalo ko kisah pasal tue semua...yang penting study ko tak lari...ko pandai jaga diri...

btw ko kan artis...memang lah orang dengki...hahaha...

crescent said...

ala budak john nie...aku feeling feeling aku first...hahaha...

btw shahrul memang artis...hahaha...dia faymes kat JB!!!
eh larikkkkkkkkkk...

shah_rule said...

ok2 jangan gaduh2 pasal aku~ hahaa tgk orang nak komen pun berlumba2.. haha touching korang..thx sob sob sob~ haha

john: yup agree, tuh la aku rasa time nak dekat travel, orang ajak keluar pun xnak.. ape lagi makan sedap2, kadang2 beli meggi siap2.. haha

en bulan: haha tuh la, aku pun dengar komen2 ni aku senyum je (feeling biasa kene gossip la tuh)
haha.. ala mulut orang kan~ nak gossip, nk tweet ke ape ke lantak ko la.. janji hidup aku, bukan hidup ko.. ko nak bising2 pun ko dapat ape?? nak sourvenier?? fridge magnet?? haha

Janggel said...

Walaupon aku tak first, baru aku tau ko pon artis rupanya...m susahkan jadi artisni? Selalu digalangi gosipSss.

*ahaha fefiling artiskan aku jua???

Ely Hasrul said...

wow artis! hahhaha.. pasnih kalu g jenjalan.

patut sambung, mana org yg suka ckp2 psl aku tuh? meh sini aku jahitkan mulut dia.. leh aku pektis haha

Mie said...

Memang mende ni berlaku kat kebanyakan orang. Saya pun tak terkecuali, lebih2 lagi selalu pergi sekeluarga.

Teruskan hobi shahrul tu, jangan pedulikan cakap org..

BlueEwoke said...

tu memang mulut2 puaka tu..jangan kawan diorang ahahahah.. teruskan travel..kitrog ada follow belakang okay!!

Anonymous said...

Janggel: kamu juga seorang artist.kerana dirimu begitu berharga..haha awas ye cctv merata.

Ely: haha ak mmg mintak mula2 kalo bole nk jahitkn.tp ye la die ngan geng2 die dh cop dlu nk maen jahit sesame mereka.haha

Abg mie: yup tuhla sbenanye deorang tak exposure kot bnde2 mcm ni.tau kalo g travel je hbs beribu ribu.

Chawana: haha puaka sgt kan,dasar mulut longkang. Dah sah2 die tu xde kawan, xde life pastu sbuk2 jaga tepi kain org.xpaham haku!

bdk2 @ John said...

sape anon yg tolong jawab ni??? hahaha.

Anash said...

Shah-Rule

Lantak deme la..lagi dilayan..lagi pening nak jawab soklan berbaur dengki itu...

dan tetiba...err..nape la akak asyik kenal artis aje dalam blog nih (lariikkk...)
heheh

Akak pun pernah kena jugak..kata kontraktor sponsor trip akak...apa..ingat akak hadap sangat ker dgn duit tuh? akak pun mampu..ok?

so, moral of the story....
.......
.... orang dengki selalu rugi
hehe

Anonymous said...

Anon tu ak.haha online dr phone..

-shah_rule aka osman (sgt x komersial)

Biqque said...

orang camtu, ko kena IYEKAN ajeeeeeeeeeee...ko cakap,

"haah, dah kenapa kalo aku ada mak ikan? ko nak berkenalan? tu ha kak rodiah!" katanyaaaaaaaa! "KO HADE???" sambung lagi. "aku buat job luar, orang bayar aku, tu tak masuk utk aku sambut baby cik puan lela manja lagi, mau bleh tapau tiket ke USS tauuuuu!" kahkahkah! dah, ko jgn risau, sape kacau ko, kitorang starlite dahi dia!

Diana Diane Teo said...

Rupa-rupanya banyak kamu mengalami situasi yang serupa. Kawan2 saya pun selalu tanya dari mana duit saya untuk pergi travelling.

Saya nie jenis not shopaholic type. Sya pun tidak chase those designer brand things. Saya tidak pernah ada those Prada bag lah, Coach bag, LV lah.. Semua handbag saya murah2, beli dari bazaar/pasar mlm masa travelling. Contohnya handbag yang saya guna sekarang, cuma bernilai RM17.50 dari bandung. Hahaha

Murah lah semua ticket yang kau beli. Saya selalu tidak dapat beli tiket murah2 macam awak. Mungkin internet line saya lambat kot :(

Punya banyak duit kau dari Nuffnang. Saya punya RM10 pun belum sampai. Sedih gila

shah_rule said...

kak Anash: haha setuju tuh~ hingat aku tak mampo?? hahaha
lagi satu kan kalo dah ade orang sponser maybe tak pandang dah AA ni, baek naek emirates, SIA , Mas kan.. hadoiiii otak die celah mane ntah die letak tuh... huhu

Biqque: haha kan datin roziah siap ber-thread siang malam pasal rombongan USS.. ko ade? tuh pun plan hostel murah tak habes lagi die punyer thread smpai ke ari ini.. haha ko ada? ekh datin tuh nak ke kt ko masalah nye? euuw~

Diana: haha tuh la baru perasan.. semua orang macam pernah ada pengalaman macam ni rupenye.. tak sangka!!! haha
just sbb kita ada minat macam ni, banyak bende kite sacrifice especially nafsu shopping~ haha agree with you~
nuffnang tuh ingat nanti nak beli sourvenier untuk follower sume la.. haha tapi tak dapat2 lagi yg kali ni punye..! jngan lupe click ok! haha

fatt said...

AKU SUKE ENTRY NI!!!

sebab aku pun slalu kena tanya soalan camni dari joyah2 kepochi. yg tanya aku tu aku jwb selenge jgk le. kebanyakan org yg tanya aku plak dari kategori tak rapat dgn aku (they hv no idea life aku camne pastu main tembak je meneka), pastu jenis yg dah kawin pastu dok hadap laki anak 24jam. dorg nak berjalan tapi lifestyle nak high-end je..camne?

aku pun sama cam ko, rembat tiket murah pastu aku plak jenis tak sopping sume..so mmg duit aku simpan utk travel je. aku sanggup simpan duit utk travel sbb experience dia PRICELESS!

ko wat dono je...klu dia bising2..ko ckp...KO HADO??

shah_rule said...

fatt: at least kawan2 ko ade tanye ko~ yang kes aku ni kalo die nak tanye aku, mungkin die tersenyap terus kat depan aku.. tp masalah nye die citer2 kat belakang, bawak mulut sana sini macam meraih undi~

yup btol dari aku beli itu ini, branded segala.. tetap aku tak rasa kepuasan tuh.. dah mmg hobi ke arah ni, nak wat camne.. ye tak!

Lily Riani said...

i baru2 dgr ada org gossip on me.... yg ckp same co lak tuh.

ish, i angin giler; i byk co trip, si dia duk sblh tak kan bengap and tak tau tp sama dept; tak termasuk cousin byr masa dolu2 tuh, i dapat award, recognition, semua official. but org nak dengki kan. travelholic semua senasib!

chup! travelolic cum artist cum doctor???? sapa nak masuk meminang... cepat!!! i nak komisen, duit tuh i buat tabung travel! HAHHAHAHHA....

ely,

if sharul sambut baby u, leh sambil nyany2 berzanji tuh!

shah_rule said...

hahahaha takleh blah~
yup la semua senasib je kan kite nie.. tak sangke!! haha