ADVERTISEMENT

i'm H.O.M.E

G'day everyone,

Aku sudah pun selamat sampai rumah tengahari tadi, dari 9 jam flight tambah pula dengan 4 jam bas dari KL-JB memang jem terus kepala otak aku~ aku cuma rasa penat, tapi tak boleh tidur~ tak tahu symptoms apa ni. Dan maybe sebab perubahan cuaca, tetiba telinga aku berdarah, hidung berdarah.. scary sungguh..

Apa-apa pun esok aku akan ke hospital untuk buat medical check-up dengan menjawab offer letter yang sudah dikirim ke rumah aku lebih 2 minggu rasanya. Baru duduk selak-selak tapi tak buat pape pun lagi..

Tak sangka sekejap rasanya sebulan di perantauan, pahit manis.. suka tawa duka~ macam-macamlah pengalaman, dan tak tahu nak start yang mana satu.. (ayat orang malas nak tulis blog)

Sebab terasa lama tak update blog saja gatal post, tapi tak tahu nak tulis apa~ haha Cerita lanjut mungkin aku akan mulakan dalam beberapa hari lagi~ terima kasih pada yang duduk tulis2 twitter tuh bertanya khabar dan email-email lain yang banyak aku terima dari jauh tuh.. *memang aku taktahu nak tulis ape ni, melalut sungguh...

Owh to Lily im so sorry pasal hokey pokey tuh sebab takut nak bawak makanan masuk Australia, satu coklat or biscuit pun tak beli dari NZ.. i'm so sorry ok. to Biqque ngan Chawanna pun sama nampaknya Whittaker kiwi kene beli kat Langkawi je la... hehe :-) peace~

16 comments:

niL said...

Yeay! Dah balik!!

**Tetiba

Janggel said...

Alhamdulillah dah balik..pi la cek apa yang patot

Anash said...

kan...
tak pe
janji selamat tiba...
welcome back dokte..
back to real work
hahah

Biqque said...

oh takpe2, tak memaksa, sbb traveler sejati tau camne traveler sejati lain men-travel hahaha! takpe, i ada lagi stock :)

btw, selamat pulang.

Ely Hasrul said...

yeay dh balik!!! (walhal xnyempat nk baca entry yg lein2 hahahha)

shah_rule said...

niL:yeay yeay~ haha

Janggel: dah selamat dah check up sume.. tp ade test yang 2 minggu baru siap..pitam

kak anash: good to be back.. dah lame tinggal title tuh. hehe

biqque: wahaha tau takpe.. nanti stok habes kite ramai2 g langkawi..

Ely: tak tahu nak tulis ape.. otak kosong ni. hehe

Mie said...

Selamat pulang ke sarang.... Tentu berjela entry nanti..:)

Danny / John said...

selamat pulang!!! best kan duk overseas? hahah ke nak duk msia je? aku kat sini mcm xnk blk dah...sbb dh mcm duk kat umah.

btw, mmg brg2 dr NZ agak payah nk masuk australia. jmpe 1 lecturer msia yg bentang paper kt nz, singgah australia kene soal mcm2 kat imig. redha jela... mmg oz banned certain products dr nz sbb katanya tak elok.

shah_rule said...

mie: berjela entry kot~ rasa tak tertaip semua.. slow slow la kot..

John: ak rasa malaysiaa best, barang murah, bawak rm10 pun bole tuang minyak jalan jejauh.. kat sane nak beli coke sbtol pun berkira sebab satu tin coke bole beli 7 tin kat sini.. haha
ak lepas imigresen senang gak arituh sbb ade beras/spagethi lebih dari NZ, ak try je bawak senang gak lepas.. ntah la nasib kot. tp ade orang kate susah jgak..

Naramas Aman said...

Melalui pengalaman saya...Chocolate, biscuit, any processed food (without nuts) and well packed boleh masuk Australia. Yang penting isi borang declare. Boleh lepas.

Azizan Zolkipli said...

Welkam bek ! Moga kesihatan kamu akan lebih baik nanti. Pemeriksaan kesihatan jangan dipandang enteng ekk.

Ambil tempoh masa bertenang dulu. lepas tu barulah bergoblok, ehh berblog kembali hehehe ...

Zara~AB said...

Can't wait to read all your upcoming entry on your recent trip.

Rayyan Haries said...

Welcome home dr!

Peghhh cepat2 update..rindu nak baca!

Anonymous said...

louis vuitton bbspcc sac louis vuitton pas cher mbfsdk louis vuitton ziugnj http://www.tomoutletonlinesale.com
christian louboutin shoes fljpay christian louboutin outlet nostdc christian louboutin uk hehafv http://www.fashionmichaelkors.net

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.