ADVERTISEMENT

Ape Pun Orang Nak Kate - Aku Tetap Aku..


Tajuk tak boleh blah kan~ yup thanks rupanya majority semua pernah dapat pengalaman macam aku kan, biarlah apa orang nak kata, tak kira lah kalau dah start ada minat, apa-apa pun sanggup kan..
Bagi aku, kalau aku pergi satu-satu tempat tuh as backpacker, semakin sedikit duit digunakan, aku rasa semakin nikmat rasanya .. travel walaupun duit sikit.. tapi puas~ x jadi hal tido kat mana pun.. thats how i can afford my travel budget..

Booking done!!!  travelling 5 country in 10 days...!

So dengan budget yang sedikit ni jugak, aku gunakan untuk travel kali ini..
Merentas peta asia tenggara.. but not really semua pun aku akan pergi dalam trip kali ni:

Budget tak seberapa!!!! scholarship tak masuk lagik!!! cis~

So doakanlah untuk kesalamatan dan kesejahteraan aku di sana.. wiiiii (^^)


MuLut Orang, selagi dia tak cacat...tak senget sebelah...selagi tuh la...

HeLLo everybodiii..
Sangat lama aku tak update blog ni, ye la banyak keje, plus takde pun aku buat trip ke mana2 lagi,
mungkin akan menjelang 4,5 hari lagi.. haha
so banyak jugak benda untuk aku study seem exam pun dah tak lama lagi, tapi aku memang tak boleh tahan duduk study lelame atas meja nie.. cepat je panas..

Tajuk atas tuh?? huh kenapa?
takde lah aku pun tak tahu la datang dari mulut siapa ntah, ber-passing2 pasal kawan aku.. tapi tetibe nama aku pun sekali ter-passing2 jugak..

ISSUE: ShAHR** TUH ANAK ORANG KAYA KE?? ASYIK MERAYAU SINI SANA.. ADA ORANG SPONSOR???? 
(apekah aku ni belaan Datin?? money boy??? OMG)

So disini lah aku nak terangkan kepada manusia2 yang pandai berkata, cuba kalau ada pape pasal aku terus tanya kat aku..kan senang aku explain.. ntah2 ko pun minat travel, tapi malu nak bertanya~ Hahak sedih la ko nie!!! ce tnye ce tnye!!!

"shahr**, mane ko dapat duit banyak2 pegi melancong?" 

"ooo banyak ke?? aku rasa satu semester dapat scholar kan, duit tuh jela aku guna buat pergi trip.. ape masalahnya? tiket pakai AA ko boleh beli awal2 kot, dah ada schedule kluar awal2 lagi kan kt fakulti nie, kalau ko tengok ko dah boleh plan.. pastu budget2 la setiap trip tuh, so ko akan tau ko dapat pergi berapa tempat?
Mahal? ekh tak la aku dapat tiket pergi balek Bandung RM27.. pergi balek Beijing Rm250.. Pergi Balek NZ RM410.. Pergi balek Jakarta RM52.. aku rasa tiket nak balek JB pun dah RM33 one way~ so tak salah aku pergi memane waktu weekend dengan budget sebegini???
so rupanya ada lagi orang mcm katak bawah tempurung~ u donno how to travel cheap~ i think AA is having a wide advertisement across the world!!!

Masalah tido?? oo yang ni pulak aku selalunya stay hostel je.. aku pergi trip kat thailand 3 bulan lepas suma harga hostel aku tak cecah RM20 satu malam.. dan memang aku tak pernah pun tidur tempat proper2 tuh pun ada sekali Tune Hotel (but stilll budget hotel) dgn Hotel kat Bangkok IMM Fusion tuh pun sbb dapat free sekali dengan flight...
Kalau aku travel pun semua tempat aku pergi dengan cara local, xde ambik2 driver atau ambik tour memane, semua beli dari kaunter.. ko tau tak kat Beijing tuh naek train bole pegi mane2 semua destinasi RM1 je.. pendek kate semua murah2 je..

"hmm ye ke~ tapi macam ada sumber2 luar je? so ko ni anak orang kaya ke?"

family aku takdelah kaya sangat,sekadar cukuplah unuk makan minum aku dari kecik, hantar aku pergi mengaji, pergi sekolah supaya jadi orang berakhlak.. supaya baik budi perkerti, dan diberkati dunia akhirat.. ekh kenapa ko berpeluh nie?? relax laa...

Since aku memang join band time skolah, so tahun lepas aku siap join KLDC (Kuala Lumpur Drum Corp) buat performance sini sana, practice waktu weekend , tuh pun antara duit aku dapat SENDIRI ok untuk melancong... sekali perform tuh pun standard artist jugak.. ops! takpayah la aku cakap berapa.. ok~ aku bukan jenis duduk study je beb, aku ada life kot~ ko ada???

ko mampu toss flag tuh pusing2 pastu sambut? mampooo?????
Baju t-shirt tuh pun kedai ECHO sponsor? x ke macam artist?? 

Nuffnang kat blog aku pun antara sumber pendatapan jugak.. dapat la jugak buat kumpul2 sikit~ x begitu En Nuffnang??


Buat blog pun boleh buat duit tau.. thanks to the follower yang menderma~

Dan semenjak minat aku ke arah travel ni selalu ke aku beli baju? seluar? lama takde baju baru ok~ so ko nak kutuk2 aku sembarangan.. memang la aku tak boleh blah kan~ Kalau aku belaan Datin, mesti baju aku berjenama FENDI..flight pun maybe aku tak naek dah AirAsia sume ni.. hahak


Jadi apa masalah ko sebenarnye??
Jealous????????????????????????????????