ADVERTISEMENT

Journey to the East

Hello semua, ak baru je menghabiskan hari cuti yg aku ambik sebelum bulan puasa yang mendatang.. Motif sebenar sebab nak habiskan cuti yang ada sebelum bermula puasa.. Plan asal nak ke India tapi cancel last minute atas persiapan yang gagal dibuat. Akhirnya aku pilih philiphinne.. Dan disebabkan nak merasa naik malindoair..hehe

JHB - KUL 12.05 -1255 menggunakan B737-400, disebabkan jerebu teruk dan masalah teknikal aku terbang lambat 15mnt, dalam hati penuh dengan tawakal dan doa sebab nak kejar flight kat KLIA jam 2 pm, check In Close 1320..


Akhirnya flight tiba tepat jam 1315, ak terpaksa berlari macam gila sebab nak kejar kaunter tu sebelum tutup, memang semput habis sampai kat kaunter check in dah tutup pun. Selamatlah aku pandai buat muka seposen, jadi kakak tu kasik lalu.. Suruh lari katanya.. Memang x sanggup dah.. Haha


Jadi on that day ber lepaslah aku ke Kota Kinabalu dengan malindoair buat pertama kalinya. Not bad lah service flight ni, ade makanan free sandwich Dan mineral water je dan free skrin hiburan, erk tp earphone tak disediakan.. Kene bawak earphone sendiri atau beli dari malindo dengan harga rm15.




Layan habis masing-masing..

Teminal 1 Kota kinabalu international airport

Diaebabkan sampai pun dah lambat kat KK aktiviti kat sini cuma rehatkan diri je.. Post call somemore!!! Pitam

Dari KK airport memang takde bus unless nak jalan sampai ke lampu isyarat Dan ambik bas mini.. Tambang RM 1.50 je. Mujur Ada budak dalam van ni kami Tanya sampai suruh pakcik van ni bawa kami ke warisan square tempat ambil shuttle ke 1borneo.. 
FREE SHUTTLE TO 1BORNEO DI HADAPAN BANGUNAN WARISAN SQUARE


Tune Hotel di 1Borneo, dapatdalam harga RM39 sebilik, harus rembat sorang satu..

Suddenly we jump into Faizal tahir concert plak dalam 1borneo.. haha

Dan pada keesokan harinya aku ber angkat ke Manila.. Menggunakan ZestAir juga alliance kepada syarikat AirAsia di Philiphinne..

Perlepasan Zest Air dari terminal 2 bersama-sama dengan Airasia wokeh.



Bersambung..

5 comments:

Janggel / Rain said...

lAAAAA baru nak start enjin dah bersambung cissss. hahaha

NEKCIK said...

Luaskn seat mslindo air ni..awek dia pun sopan jer...nekcik cuba cuba lah try dari kuching kl hari tu...

mrs.smile said...

okey tak sabar tunggu next entry

shah_rule said...

JANGGEL: HAHA ak pun xtau nak tulis ape, bile bace balek pape je laa.. xde idea btol ni.. haha

nekcik: ye la luas juga dan x boring duduk dalam tuh. nak mencuba je, tak sabar nak tunggu dia tambah route lain.hehe

mrs smile: sabar ye, akan bersambung dan bersambung lagi.. huhu

SUhaz sulaiman said...

nak kaji semua entry doc ni.... dlm bz2 pon sempat kan travel... ahkak suker..... slm kenal .... slm ramadhan