ADVERTISEMENT

New Year stater.

So far konon2 nak merajinkan diri meng-hapdate blog, end-up ada satu entry je nak dekat penghujung bulan ni.. haha

Al-maklumlah busy memanjang, dan tak boleh sustained duduk depan PC, sebab balik-balik rumah nampak katil, ngantuk atau tidak aku akan tidur jugak.. haha

Mukadimah awal tahun ni aku start dengan meng-repeat trip down_under.. almaklumlah pergi dolu-dolu time student, tak ber-duit pun masa tuh.. jadi tak berkesempatan merasai roller coaster maha hebat kat sana.

Last November aku terpaksa refund ticket Gold Coast sebab tak dapat cuti.. Alhamdulillah senang betul meng-re-fund dengan flyscoot company.. Dari total price RM300 aku dapat refund dalam RM200 lebih. Banyak juga kan~ mungkin sebab airport tax Aussie yang mahal sangat tu.

Dan dalam bulan yang sama juga aku berjaya merembat ticket ke Gold Coast bagi menebus kekecewaan tersebut LOL.. Kali ni aku book akan sekali ahli jemaah baru yang menyertai trip ke Korea arituh (alamak entry korea pun tak habis lagi)

Kadang-kadang promosi di Flyscoot hebat juga sebab aku dapat rembat harga SGD200 return tix SIN-OOL.. tuh pun ticket semata-mata, tidak termasuk makanan dan bagasi~

Sebelum ni pun aku pernah menaiki Flyscoot, tu pun cuma dari Bangkok ke Singapura~

Flyscoot ticket SGD200 return

Confirm tak confirm cuti aku hanya boleh tahu pada hari berkenaan sebab roster kerja tidak dikeluarkan lagi.. Masalah besar yang ada sekarang adalah tarikh aku minta cuti ni termasuk dalam minggu perayaan, shit its CNY~ aku pun main beli je arituh.. Jadi boss macam susah jugak nak luluskan cuti aku..


Berdebar memang tak terkata lah jawabnya selagi roster tidak dikeluarkan lagi...

Apa pun Visa ke Aussie aku dah siapkan terlebih dahulu, thanks to Intan (walaupun aku tak pernah jumpa kau) dah 2 kali dah buat visa melalui dia~ hanya RM20 dikenakan berbanding apply through website AUD20.. Kalau sesiapa yang suka benda murah2 macam aku, kalau nak ke Aussie email intan di eta.australia@yahoo.com.

Visa electronic yang telah di siapkan~ actually tak perlu print pun sebab dia dah masuk dalam sistem..
cuma bawa passport sajork 

Afterwhile tepat jam 12am 25/1/14 selepas aku balik dari lepaking~ almaklumlah dapat cuti weekend ni post-call katenye~ kelibat roster telah pun di post oleh big boss.. Our big hearted boss telah menganugerahkan cuti chinese new year kepada aku~ walawwweeee tanpa berlengah terus aku buka segala website dan book apa yang perlu.. cuma agak kecewa plan sebenarnya aku nak balik ke NZ, ticket yang asalnya berharga RM600 OOL-ACK dah jadi RM1800.. Jadi terpaksa lah akur dengan plan bermain roller coaster sampai lebam kat GC..

Last minute booking


So sakit with the price~ hostel much more cheaper


3 themepark combo AUD99.90

Untuk lebih deal hebat korang boleh cari di sini dan sini juga..
Siap lah nak mengemas last minut

Selamat kali ni datang time summer, jadi bolehla packing light-light sajork.. Err makanan nak scumbat lagi~ harap lah senang lepas immigresen nanti..

Sambung lagi nanti~ :-P

Boring punye entry hahahaha

7 comments:

Syia said...

Best baca ur blog post, rasa mcm students pun blh pergi berjln. Keep up posting tp skrg tgk dh kurang post :)

shah_rule said...

syia: haha thanks syia..dulu student banyak ponteng kelas, banyak mase tulis blog..skang dah keje.. xde mase dah.. haha

Mie said...

Untunglah duduk JB ... boleh naik Scoot bagai. Kalau dari KL agak leceh sikit...

BIBIE KARIM said...

Have a nice trip. Kawan kat Australia bagitau, panas gila skg kan sana. Heatwave rekod paling teruk to date katanya. Take care.

shah_rule said...

PLM; tuh la banyak sikit pilihan, tp route flyscoot tak banyak sgt.. paling grand pun oz je laa..bagus la kasik saingan sikit kt AA

bibie: dah selamat balik pun, so far mmg x panas sgt area queensland..walaupun summer tp suhu tak cecah 30 pun..

farel said...

Shahrule,
Have a nice vacation!

shah_rule said...

thanks farel, dah balik dah pun.. enjoy ur winter vacation k!